Foliera bil i Stockholm

Helfoliering eller foliering av bil. Vi hjälper dig med hela din fordonspark.

Foliera bil i Stockholm

Helfoliering eller foliering av bil. Vi hjälper dig med hela din fordonspark.

Helfoliering och foliering av bilar

Att foliera bilen passar dig som vill gå “all-in” och nyttja hela bilens fulla reklampotential. Med skicklighet och kreativitet kan vi foliera hela ditt företagsfordon till en unik folierad bil, utan att tumma på kvaliteten. För de töjbara självhäftande folier vi använder när vi helfolierar bilar anpassas till fordonets speciellt utformade former och linjer.

Helfoliering eller foliering av bilar är ett gediget och tidskrävande hantverk, som ställer höga krav på utförande sett till kvalitet, tillverkning, montering och design. Därför är vi extra stolta över att kunna erbjuda dig mycket erfaren egen personal och en certifierad egen maskinpark för uppgiften. Eftersom vi slipper lägga ut något moment på externa branschkollegor hjälper det oss också att strukturera våra processer gällande foliering av bilar.

Before Image After Image

Foliera bil: Printad foliering till VW Transporter, med motiv och logotyper samt foliering av bilens detaljer i orange.

Vad är helfoliering?

Att helfoliera innebär kort och gott att hela bilen kläs in i en självhäftande folie, vilket i princip är samma sak som breda tejprullar (kallad vinylplast i folkmun). Men med en hög kvalitet och formbarhet.

Folierna består av en baksida med lim och en framsida med själva motivet/färgen. De tillverkas i allt från högblanka till matta ytor eller metallic och krom. När man pratar om helfoliering och car wrap menar man att majoriteten av bilens synliga och lackade ytor kläs in med denna vinyl. Eftersom en car wrap eller vinyl wrap inte räknas som en permanent förändring behöver du heller inte registrera bilens foliering hos Transportstyrelsen.

För att wrappa en bil på ett hållbart och korrekt sätt behöver många detaljer plockas bort från bilen. Då handlar det i normala fall om emblem, lyktor, handtag och blinkers. På så sätt syns minimalt med avslutande skarvar på bilen, samtidigt som delar som t.ex. handtag kan wrappas separat i ett stycke. Bilen behöver också rengöras mycket noggrant innan den folieras, så att dammkorn och smuts inte syns i släpljus.

Som kuriosa utförde vi redan 1983 en av Sveriges första helfolieringar; en polkagrisrandig personbil i röda och vita ränder.

Delfoliering – en mer prisvärd foliering av bil

Framförallt helfolierar vi bilar med en annorlunda grafisk design, för att sticka ut med reklambudskap i trafiken. Men med en väl utformad reklamdesign är det dock inte alltid nödvändigt att helfoliera. Vi klär då in delar av bilen i önskad grafik och monterar separata bildekaler. Det blir också ett smart sätt att hålla ner priset på din folierade bil och samtidigt inte påverka varken wow-effekten, eller din ROI för annonseringen. Speciellt om det handlar om många fordon.

Foliera bil med printad helfoliering

Många företag erbjuder idag foliering av bilar genom att ”bara” byta färg på dem. Till oss ska du vända dig om du är ute efter en mer bearbetad och unik folierad bil till ditt varumärke.

Folierad bil och helfoliering av Jaguar med printad folie för Castrol Edge

Foliera bil: Printad helfoliering av personbil till företag i Stockholm

Vi är proffs på printad foliering och helfoliering av bilar. Eftersom vi är ett av Stockholms äldsta folieföretag har vi erfarenheten som krävs för att arbeta med både större och mindre varumärken. Därför värdesätter vi noggrannheten i exakta färgkoder, utifrån de visuella identiteter och grafiska profiler som finns.

Vi är också ett av få bolag i Stockholm och Sverige som är MCS-certifierade hos 3M och vi arbetar i flertalet fall med 3M’s självhäftande wrapfolier vid heltäckande printade folieringar till bilar.

Foliering skyddar bilens lack

En foliering ska endast ses som ett komplement till lackering och inte som en permanent färgförändring. Men eftersom folieringen ligger ovanpå bilens klarlack kommer den också att fungera som ett skyddande lager. Bara detta är en god anledning till att helfoliera bilen, då materialet bevarar din bils nuvarande skick. Med tanke på att folieringen lätt går att dra av när du vill wrappa bilen med nya budskap eller då det är dags att sälja bilen. I jämförelse med att lackera om bilen är prisskillnaden stor.

Däremot blir inte din bil oemotståndligt mot skador. Så om vill du skydda din bil, alternativt din helfoliering, mot mindre skador bör du också foliera bilen med stenskottsskydd.

En bra helfoliering kräver ett bra underlag. Men om du går i tankarna att foliera bilen för att du vill dölja en dålig lackering eller rostangrepp vill vi höja ett varningens finger. Vår självhäftande folie kommer då att kapsla in skadan, vilket kommer att “lysa igenom” som skrovligheter materialets struktur.

Chrome delete och foliering av bilens detaljer

Normalt folieras ej bilens lister, eftersom vi ser dem som karaktäristiska detaljer som ger bilen sin ”personlighet”. Men om du tycker att dina kromlister känns tråkiga och omoderna finns förstås möjlighet att utföra en så kallad chrome delete, vilket innebär att dessa detaljer folieras med någonting annat. För dessa ytor använder vi normalt matt eller blank svart folie.

Andra användningsområden för foliering

Tekniken foliering innebär att vi bearbetar väldigt breda tejprullar i färdiga färger eller med printad grafik. Materialet monteras på både välvda och plana ytor, vilket gör att ytan uppfattas som motivlackad eller målad. Med tekniken kan vi med andra ord klä in allt från kylskåp, diskar, hjälmar, badkar, robotgräsklippare, maskiner och så vidare, i all oändlighet!

Referenser: Helfoliering & foliering av bil

Liknande tjänster

Kanske är du intresserad av…

Intresserad av att foliera bil?

Lämna då dina kontaktuppgifter och beskriv dina önskemål, så återkommer vi till dig!

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?

(totalt max 10 mb)

Ta plats i mediebruset, med foliering!

Vi vill stärka ditt företags varumärke med hjälp av foliering till bilen! Skicka därför in din förfrågan till oss idag tillsammans med dina grafiska filer, så hjälper vi ditt företag hela vägen från design till färdig folierad bil.

 • Väx som företag

 • Öka din försäljning

 • Stärk ditt varumärke

Vanliga frågor om att foliera bilar

En foliering på en bil är mer hållbar än du tror, men hur den sköts och används har stor betydelse för livslängden. Hållbarheten på själva folieringen sträcker sig så långt som 7 år. Men håller du inte efter och vårdar din folierade bil, med våra enkla skötselråd, kommer livslängden att vara kortare än så. Dock ska tilläggas att företagsbilar normalt brukar bytas ut efter ca 3 år.

Faktorer som påverkar hållbarheten av en folierad bil:

 1. Skötsel. Avfettningsmedel, smuts och salter är frätande och förstör långsamt folien om den inte spolas av med jämna mellanrum. Alltså precis på samma sätt som på en lackerad yta. Vid utleverans av din färdiga folierade bil skickar vi med skötselråd att förhålla dig till.
 2. Val av materialkvalitet. Normala folier är anpassade att hålla i ca 7 år utan märkbar åldring. Det finns även ”kampanjfolier” anpassade för 6 månaders användning.
 3. Utsatthet för solljus. Ju starkare sol desto mer påverkas folien, precis som allt annat.

För att en folierad bil ska hålla så länge som möjligt behöver din car wrap underhållas på rätt sätt. En normal helfoliering håller i omkring 5 år, men för att dekoren ska hålla så länge som garanteras krävs det att den underhålls och tvättas korrekt. Efter din garanterade livstid ser helfolieringen oftast fortfarande fin ut, men blir lite svårare att ta bort med åren. Krackelering uppstår efter för lång tid eftersom materialets mjukgörare försämras med ålder.

Alla folierade bilar kan tvättas med vatten och vanligt bilrengöringsmedel. Se dock till att inte tvätta bilen direkt efter att bilen folierats. Du bör åtminstone vänta med att tvätta fordonet i minst 3 dygn efter vårt arbete. Vid minusgrader bör du vänta i minst en vecka.

Fordonet tål att tvättas i maskinbiltvätt, både borst och högtryck, med samma värden som ovan manuell rengöring.

Vid användning av avfettningsmedel måste all avfettning noggrant sköljas bort! Görs inte detta kortas livslängden avsevärt och folieringen bleknar.

Notera

Vi rekommenderar inte att din folierade bil rengörs med hjälp av manuell högtryckstvätt, på grund av skaderisken på folien. Av den anledningen kan vi inte heller lämna garantier på materialets hållbarhet.

Använder du ändå högtryckstvätt bör du följa dessa anvisningar:

 • Närmaste avstånd för högtryckstvätt är en halvmeter (med ett maximalt vattentryck av 80 kg).
 • Munstyckets riktning mot dekoren måste vara 90º och vattentemperaturen får inte vara högre än 50ºC.

Kul att du intresserat dig för budgetering kring en av världens smartaste reklamkampanjer!

Vi designar våra printade helfolieringar på beställning och varje folierad bil är unik. Därför är det svårt att ge en exakt offert utan ett riktigt förarbete. Vi offererar gärna och tar gärna fram dekorförslag på beställning. Notera att vi vänder oss till företagskunder.

Faktorer som påverkar priset på foliering av bil:

 • Materialval
 • Bilmodell
 • Design

Bortsett från ovan faktorer kan vi ge dig en fingervisning om att en printad helfoliering normalt kostar från ca 19.000 kr (exkl. moms och design) för enstaka normalstora personbilar. Jämför det med en Google-annons, som då ger ganska snål synlighet och igenkänning av ditt varumärke, dessutom bara under några veckor.

Något som blivit populärt på senare år är att behandla hela bilar med keramiska lackförseglingar. Det är en fantastisk behandling som håller din bil smuts- och vattenavstötande så att du kan tvätta den mer sällan. Tyvärr stöter en behandlad yta även bort folie, vilket innebär att vi inte kan foliera bilar som blivit behandlande med keramiskt lackförsegling. Det går dock utmärkt att utföra behandlingen på din redan folierade bil eller stenskottsfoliering.

Om vi inte fått reda på att din bil har en sådan behandling innan påbörjat arbete gäller inga garantier.

Många faktorer spelar in när det handlar om monteringstider kring att helfoliera och wrappa bilar. Faktorer som hur avancerad din design är, vilken bilmodell du har, speciella ”tillvalspaket” som finns och vilka material vi valt att arbeta med har lika stor tidspåverkan som den aktuella väderleken. Men med optimala förutsättningar kan du räkna med att vi behöver 2-3 arbetsdagar på oss att färdigställa monteringsarbetet, samt kvalitetssäkra bilens foliering innan utleverans.

Normalt täcker försäkringsbolagen bilens foliering vid krockskador, men vi råder dig först och främst att se över dina försäkringsbrev och fråga ditt försäkringsbolag om huruvida din folierade bil omfattas av försäkringen. Om försäkringsbolaget accepterar skadan kan de kräva en offert från oss innan vi påbörjar arbetet.

Vi har en lång och god relation med de flesta försäkringsbolagen på marknaden och blir ofta tillfrågade om kontrollofferter, på grund av vår långa erfarenhet och relation med dem. Då dessa bolag inte löser kostnaden för moms (och du som företagare skriver av momsen) så skickar vi en separat momsfaktura till dig vid försäkringsärenden.

I de fall omlackering behöver göras bör lacken ”lufta” i några veckor innan bilens foliering åtgärdas (torktid varierar, prata med din skadeverkstad). Just för att en krockskada lätt kan inträffa så lagerhåller vi alla produktionsfiler för alla våra utförda arbeten. På så vis kan vi lätt hjälpa dig att återställa din helfoliering.

Först under början av 1990-talet (alltså ca 10 år efter det att vi på Rix90 startade vår verksamhet) började infärgade folier för helfoliering att tillverkas. Detta skedde i Tyskland, när folietillverkaren KPMF blev tillfrågade att ta fram en folie till de tyska taxibilarna.

Bilarna var då permanent lackerade i en lagstadgad beige nyans, vilken gjorde dem svårsålda på eftermarknaden. Att istället helfoliera bilarna i denna ”svåra” färg, som används än idag, skulle underlätta andrahandsförsäljning när bilarna tjänat ut sin roll. Lacken under helfolieringen var då fri från små repor och dessutom i en nyans som gjorde bilen betydligt mer lättsåld.

Liknande tjänster

Kanske är du intresserad av…

Kontaktuppgifter

Kontaktuppgifter

Förfrågan

Beskriv dina önskemål så utförligt som möjligt nedan. Inkludera gärna information om hur många fordon det gäller samt vilka modeller samt när det senast behöver vara klart. Vi återkommer till dig så snart vi får möjlighet. Ju mer utförlig du är i din beskrivning desto bättre svar kan vi ge. Om möjligt, bifoga gärna referensbild på vad du tänkt dig för typ av varsel dekor.


Kontaktuppgifter

Ditt fordon

Beskriv ditt fordon så utförligt som möjligt nedan. Inkludera gärna information om hur länge det ska sitta, storlekar, när det behöver vara klart. Vi återkommer till dig så snart vi får möjlighet. Ju mer utförlig du är i din beskrivning desto bättre svar kan vi ge.


Kontaktuppgifter

1mm

Kontaktuppgifter

Förfrågan

Beskriv dina önskemål så utförligt som möjligt nedan. Inkludera gärna information om hur länge det ska sitta, storlekar, när det behöver vara klart. Vi återkommer till dig så snart vi får möjlighet. Ju mer utförlig du är i din beskrivning desto bättre svar kan vi ge.


Kontaktuppgifter

Kontrastmarkeringar

För att vi ska kunna ge en så exakt offert som möjligt behöver vi få en så utförlig beskrivning som möjligt.


Kontaktuppgifter

Frost

För att vi ska kunna ge en så exakt offert som möjligt behöver vi få en så utförlig beskrivning som möjligt.


1st

Mät bara själva glasytan. Om alla glaspartier har samma mått så behöver du bara fylla i första måttet. Vid olika mått vänligen ange antal (te x: Bredd x Höjd mm, 6st)


Kontaktuppgifter

Ditt fordon

Beskriv ditt fordon så utförligt som möjligt nedan. Inkludera gärna information om hur länge dekoren ska sitta när det behöver vara klart. Ju mer utförlig du är i din beskrivning, om hur bilen ser ut idag och hur du vill att den ska se ut, desto bättre svar kan vi ge.


Kontaktuppgifter

Ditt fordon

Beskriv ditt fordon så utförligt som möjligt. Inkludera gärna information om hur länge folieringen ska sitta, storlekar och när det behöver vara klart. Ju mer utförlig du är i din beskrivning desto bättre svar kan vi ge.


Kontaktuppgifter

Ditt fordon

Beskriv ditt fordon så utförligt som möjligt nedan. Inkludera gärna information om hur länge det ska sitta, storlekar, när det behöver vara klart. Vi återkommer till dig så snart vi får möjlighet. Ju mer utförlig du är i din beskrivning desto bättre svar kan vi ge.


Kontaktuppgifter

Ditt fordon

Beskriv ditt fordon så utförligt som möjligt nedan. Inkludera gärna information om hur länge dekoren ska sitta när det behöver vara klart. Ju mer utförlig du är i din beskrivning, om hur bilen ser ut idag och hur du vill att den ska se ut, desto bättre svar kan vi ge.


Kontaktuppgifter

Ditt fordon

Beskriv ditt fordon så utförligt som möjligt. Inkludera gärna information om hur länge folieringen ska sitta, storlekar och när det behöver vara klart. Ju mer utförlig du är i din beskrivning desto bättre svar kan vi ge.