Foliera bilen i Stockholm

Intresserad av att foliera bil? Vi erbjuder bilfoliering till hela ditt företags fordonspark.

Foliera bilen i Stockholm

Intresserad av att foliera bil? Vi erbjuder bilfoliering till hela ditt företags fordonspark.

Bilfoliering i Stockholm

Bilfoliering och foliering av bilar

Foliera bilen med Rix90 och ta ditt företag till nästa nivå! Din bil är ofta det första intrycket dina kunder får av dig, så se till att profilera dig med en bilfoliering som berättar om ditt företag. Med en professionell bilfoliering skapar du imponerande intryck på dina kunder och stärker ditt företags varumärke. Gå från uppmärkt till utmärkt!

Helfoliering eller foliering av bilar är ett gediget och tidskrävande hantverk, som ställer höga krav på utförande sett till kvalitet, tillverkning, montering och design. Därför är vi extra stolta över att kunna erbjuda dig mycket erfaren egen personal och en certifierad egen maskinpark för uppgiften. Eftersom vi slipper lägga ut något moment på externa branschkollegor hjälper det oss också att strukturera våra processer.

Referenser: Foliering bil Stockholm

Färger för att foliera bilen med

Här kan du bläddra och bekanta dig med ett axplock av infärgade wrapfolier som vi normalt arbetar med.

Folietillverkaren 3M har i många år ansetts vara pionjären inom wrapfolier och är vårt go-to-material tillsammans med Avery Supreme Wrap. Nedan färger är ungefärliga.

Hållbarhet: Upp till 8 år

Blanka solida färger

Matta solida färger

Halvmatta solida färger (satin)

Strukturerade folier

Det finns ett antal tillverkare av wrapfolier att välja på, i varierande prisklass och kvalitet. Vi arbetar även med material från bolag som Oracal, Hexis, Techwrap och KPMF.

Avery Supreme Wrap har i många år varit en omtyckt wrapfolie med stort färgutbud av hög kvalitet. Nedan färger är ungefärliga.

Hållbarhet: 3-12 år på vertikala ytor. 1-6 år på icke vertikala ytor (t.ex. tak och motorhuv).

Blanka solida färger

Matta solida färger

Halvmatta solida färger (satin)

Strukturerade folier

Det finns ett antal tillverkare av wrapfolier att välja på, i varierande prisklass och kvalitet. Vi arbetar även med material från bolag som Oracal, Hexis, Techwrap och KPMF.

Intresserad av att foliera bilar?

Lämna då dina kontaktuppgifter och beskriv dina önskemål, så återkommer vi till dig!

Liknande tjänster

Kanske är du intresserad av…

Ta plats i mediebruset, med foliering!

Vi vill stärka ditt företags varumärke med hjälp av foliering till bilen! Skicka därför in din förfrågan till oss idag tillsammans med dina grafiska filer, så hjälper vi ditt företag hela vägen från design till färdig folierad bil.

 • Väx som företag

 • Öka din försäljning

 • Stärk ditt varumärke

 • faq

Vanliga frågor om att foliera bilar

En bilfoliering är mer hållbar än du tror, men hur den sköts och används har stor betydelse för livslängden. Hållbarheten på själva folieringen sträcker sig så långt som 7 år. Men håller du inte efter och vårdar din folierade bil, med våra enkla skötselråd, kommer livslängden att vara kortare än så. Dock ska tilläggas att företagsbilar normalt brukar bytas ut efter ca 3 år.

Faktorer som påverkar hållbarheten av en folierad bil:

 1. Skötsel. Avfettningsmedel, smuts och salter är frätande och förstör långsamt folien om den inte spolas av med jämna mellanrum. Alltså precis på samma sätt som på en lackerad yta. Vid utleverans av din färdiga folierade bil skickar vi med skötselråd att förhålla dig till.
 2. Val av materialkvalitet. Normala folier är anpassade att hålla i ca 7 år utan märkbar åldring. Det finns även ”kampanjfolier” anpassade för 6 månaders användning.
 3. Utsatthet för solljus. Ju starkare sol desto mer påverkas folien, precis som allt annat.

För att en folierad bil ska hålla så länge som möjligt behöver din car wrap underhållas på rätt sätt. En normal helfoliering håller i omkring 5 år, men för att dekoren ska hålla så länge som garanteras krävs det att den underhålls och tvättas korrekt. Efter din garanterade livstid ser helfolieringen oftast fortfarande fin ut, men blir lite svårare att ta bort med åren. Krackelering uppstår efter för lång tid eftersom materialets mjukgörare försämras med ålder.

Alla folierade bilar kan tvättas med vatten och vanligt bilrengöringsmedel. Se dock till att inte tvätta bilen direkt efter att bilen folierats. Du bör åtminstone vänta med att tvätta fordonet i minst 3 dygn efter vårt arbete. Vid minusgrader bör du vänta i minst en vecka.

Fordonet tål att tvättas i maskinbiltvätt, både borst och högtryck, med samma värden som ovan manuell rengöring.

Vid användning av avfettningsmedel måste all avfettning noggrant sköljas bort! Görs inte detta kortas livslängden avsevärt och folieringen bleknar.

Notera

Vi rekommenderar inte att din folierade bil rengörs med hjälp av manuell högtryckstvätt, på grund av skaderisken på folien. Av den anledningen kan vi inte heller lämna garantier på materialets hållbarhet.

Använder du ändå högtryckstvätt bör du följa dessa anvisningar:

 • Närmaste avstånd för högtryckstvätt är en halvmeter (med ett maximalt vattentryck av 80 kg).
 • Munstyckets riktning mot dekoren måste vara 90º och vattentemperaturen får inte vara högre än 50ºC.

Kul att du intresserat dig för budgetering kring en av världens smartaste reklamkampanjer!

Vi designar våra printade helfolieringar på beställning och varje folierad bil är unik. Därför är det svårt att ge en exakt offert utan ett riktigt förarbete. Vi offererar gärna och tar gärna fram dekorförslag på beställning. Notera att vi vänder oss till företagskunder.

Faktorer som påverkar priset på foliering av bil:

 • Materialval
 • Bilmodell
 • Design

Bortsett från ovan faktorer kan vi ge dig en fingervisning om att en printad helfoliering normalt kostar från ca 19.000 kr (exkl. moms och design) för enstaka normalstora personbilar. Jämför det med en Google-annons, som då ger ganska snål synlighet och igenkänning av ditt varumärke, dessutom bara under några veckor.

Något som blivit populärt på senare år är att behandla hela bilar med keramiska lackförseglingar. Det är en fantastisk behandling som håller din bil smuts- och vattenavstötande så att du kan tvätta den mer sällan. Tyvärr stöter en behandlad yta även bort folie, vilket innebär att vi inte kan foliera bilar som blivit behandlande med keramiskt lackförsegling. Det går dock utmärkt att utföra behandlingen på din redan folierade bil eller stenskottsfoliering.

Om vi inte fått reda på att din bil har en sådan behandling innan påbörjat arbete gäller inga garantier.

Många faktorer spelar in när det handlar om monteringstider kring att wrappa bilar. Faktorer som hur avancerad din design är, vilken bilmodell du har, speciella ”tillvalspaket” som finns och vilka material vi valt att arbeta med har lika stor tidspåverkan som den aktuella väderleken. Men med optimala förutsättningar kan du räkna med att vi behöver 2-3 arbetsdagar på oss att färdigställa monteringsarbetet, samt kvalitetssäkra bilens foliering innan utleverans.

Normalt täcker försäkringsbolagen bilfoliering vid krockskador, men vi råder dig först och främst att se över dina försäkringsbrev och fråga ditt försäkringsbolag om huruvida din folierade bil omfattas av försäkringen. Om försäkringsbolaget accepterar skadan kräver de i regel en offert från oss innan vi påbörjar arbetet.

Vi har en lång och god relation med de flesta försäkringsbolagen på marknaden och blir ofta tillfrågade om kontrollofferter, på grund av vår långa erfarenhet och relation med dem. Då dessa bolag inte löser kostnaden för moms (och du som företagare skriver av momsen) så skickar vi en separat momsfaktura till dig vid försäkringsärenden.

I de fall omlackering behöver göras bör lacken ”lufta” i några veckor innan bilens foliering åtgärdas (torktid varierar, prata med din skadeverkstad). Just för att en krockskada lätt kan inträffa så lagerhåller vi alla produktionsfiler för alla våra utförda arbeten. På så vis kan vi lätt hjälpa dig att återställa din helfoliering.

Först under början av 1990-talet (alltså ca 10 år efter det att vi på Rix90 startade vår verksamhet) började infärgade folier för helfoliering att tillverkas. Detta skedde i Tyskland, när folietillverkaren KPMF blev tillfrågade att ta fram en folie till de tyska taxibilarna.

Bilarna var då permanent lackerade i en lagstadgad beige nyans, vilken gjorde dem svårsålda på eftermarknaden. Att istället helfoliera bilarna i denna ”svåra” färg, som används än idag, skulle andrahandsförsäljning underlättas när bilarna tjänat ut sin roll. Lacken under helfolieringen var då fri från små repor och dessutom i en nyans som gjorde bilen betydligt mer lättsåld.

Du ska kunna vara trygg med att lämna din bil i våra händer, varför vi har en omfattande Flytande fordonsförsäkring samt Ansvarsförsäkring genom Länsförsäkringar. Som extra säkerhet står alla kundbilar inomhus nattetid, om inget annat överenskommits.