Battenburgmönster och reflexfolie

Ökad uppmärksamhet och trafiksäkerhet med reflexfolie

Battenburgmönster och reflexfolie

Ökad uppmärksamhet och trafiksäkerhet med reflexfolie

Reflexfolie med battenburgmönster

reflexfolie med battenburgmönster till uryckningsfordon

Reflexfolie i battenburg till utryckningsfordon

För dig som behöver synas tydligt vid arbete på vägarna erbjuder vi reflexfolie till bilar, något som kan användas som varseldekor och förstärkt utmärkning för väghållningsfordon. Det är en alltmer vanlig bildekor på firmabilar, som vi skapar med högreflekterande folier. Då används ofta ett klassiskt battenburgmönster (rutmönster), vilket är vanligt förekommande på utryckningsfordon som ambulans- och polisbilar men även jourbilar, maskiner och VMA-fordon. Även många kommuner använder reflexfoliering med battenburg på sina tjänstefordon.

Rent praktiskt mallar vi av ditt fordon och tillverkar en bildekor som anpassas till just ditt fordon. Därefter monteras ruta för ruta tillsammans med övriga bildekaler och stripning.

Öka både din säkerhet och synlighet i trafiken med hjälp av tydliga färgkombinationer i battenburgmönster. I dessa fall använder vi äkta mikroprismatiska (högreflekterande) reflexfolier från Oralite. Med vår självhäftande reflexfolie får du en bil som syns från mycket långt avstånd!

Vägverket har tidigare utfört en undersökning som visade att reflekterande och fluorescerande battenburgmönster i reflexfolie ledde till ökad uppmärksamhet hos medtrafikanter, samtidigt som passerande trafikanter sänkte hastigheten betydligt.

Regler kring reflexfolie

Det finns inte något minimum eller maximum av omfattningen på dekor, utan det hela handlar om din säkerhet och vad du anser ökar säkerheten tillräckligt för dina behov. Notera att det på vissa arbetsplatser förekommer krav på utmärkning av fordonets början och slut, samt höjd.

Enligt Transportstyrelsen (TSFS 2013:63 §5) får det inte finnas någon reflex som kan förväxlas med röd färg på bilens front och vit reflex får ej synas på bilens bak.

Vad är battenburgmönster?

Battenburgmönstret är en relativt ny företeelse i trafiken. Mönstret har sitt ursprung från trafikpolisen i Storbritannien, som på 1990-talet sökte efter en förbättrad arbetssäkerhet då de parkerat intill trafikolyckor. Lösningen skulle fungera både dag- som nattetid. Med hjälp av battenburgmönstrets distinkta färgkombinationer resulterade det i en märkbar skillnad och sedan dess har mönstret anammats världen över, så även på svenska väghållnings- och utryckningsfordon.

Referenser: Reflexfolie

Intresserad av battenburgmönster i reflexfolie?

Lämna då dina kontaktuppgifter och beskriv dina önskemål, så återkommer vi till dig!

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?

(totalt max 10 mb)

Liknande produkter

Kanske är du intresserad av…

Vanliga frågor om reflexfolie till bil

Vårt utbud av mikroprismatiska reflexfolier till varselfordon finns i följande färger:

  • Röd (2 st olika)
  • Silver/vit
  • Gul (2 olika)
  • Blå
  • Grön
  • Lime
  • Orange

Vägverket har tidigare utfört en undersökning som visade att reflekterande och fluorescerande battenburgmönster i reflexfolie ledde till ökad uppmärksamhet hos medtrafikanter, samtidigt som passerande trafikanter sänkte hastigheten betydligt.